EXPOSITIES

Deze pagina geeft een overzicht van alle lopende en geplande exposities. Door te klikken op een afbeelding komt u op de pagina van de betreffende expositie. Openingstijden voor het bekijken van de exposities: woensdag t/m vrijdag 12.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis (zolang er geen voorstelling is waarvoor toegang betaald moet worden - zie daarvoor de programma pagina). Als u per email op de hoogte gehouden wilt worden kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

13 november 2014 t/m 28 februari 2015

Schilderijen

Bert Scheijgrond meisje title= Bert Scheijgrond

Specialiseerde zich in maritieme schilderkunst en kwam zo in aanraking met fotografie en scheepvaart. Stopte in 1980 bij gebrek aan baten met tekenen en schilderen. Werkte daarna als maritiem fotograaf/journalist, wat o.m. resulteerde in de twee boeken “Goede Vaart-Vis-serij in Beeld” en “de Bernard van Leer – geschiedenis van een zelfrichtende reddingboot”.
13 november 2014 t/m 28 februari 2015

Schilderijen

Hans van Melick jazz title= Hans van Melick

Voor het programma “Sterren op het Doek” van 27 december 2014 kon Guus Meeuwis kiezen uit drie schilderijen. Hij koos voor het werk van Hans van Melick.

Het programma is terug te zien via onderstaande link:
http://www.omroepmax.nl/sterrenophetdoek/uitzending/tv/sterren-op-het-doek-zaterdag-27-december-2014/

Een schilderij is een abstractie van de werkelijkheid. Welke abstractie wordt bepaald door de visie en de beleving van de kunstenaar. Voor mij is een schilderij het zoeken naar een balans tussen het handschrift, het materiaalgebruik en de mate waarin de karakteristieken, gefilterd uit het onderwerp, zichtbaar worden: “Uit de textuur van de verf of het krijt moet de afbeelding opduiken”.

www.hansvanmelick.nl
13 november 2014 t/m 28 februari 2015

Schilderijen

Marianne van den Berg dame title= Marianne van den Berg

Eerder altijd met acryl werkend, nu gevangen door de ei-tempera techniek. Buiten de nauwkeurigheid waarmee gewerkt kan worden, geeft het een enorme rust en een bijna realistisch, fotografisch resultaat en kan zij het ware fijnschilderen steeds verder ontwikkelen. Naast het vrije werk worden ook (portret)opdrachten aangenomen.
13 november 2014 t/m 28 februari 2015

Schilderijen

Vasily Tryndyk muziekgroep title= Vasily Tryndyk

The art of Vasily Tryndyk testifies a route that away from any classification, identifies itself in a continuous transfiguration of reality. Multiple aspects of a same reality are painted in a creative synthesis of immediate ideation, where the paradoxical becomes natural and even a still life seems as if it has sprung from nowhere,offering us the live fascination of a real presence. Vasily Tryndyk defines himself a “hunter of pure emotions” and how near it seems the time-space of “being there”.