PROGRAMMA

Zaal open: 30 minuten voor aanvang. Studenten en houders van de Ooievaarspas ontvangen 50% korting op de toegangsprijs.
Bar open tijdens en na de voorstelling. De donderdagvoorstelling kunt u combineren met een Indische maaltijd. Wilt u hiervoor tijdig reserveren op 070-3658612 (wo t/m vr van 12.00 - 17.00 uur). Als u per email op de hoogte gehouden wilt worden kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws: Regentenkamer op naar het 25-jarige jubileum!

Oktober 2014

Jazz
Donderdag
23 oktober 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
keith freeman

keith freeman

COOKIN’ JAZZ

Keith Freeman, Indische maaltijd (€10.00), reserveren gewenst.
Jazz
Donderdag
23 oktober 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Reunion Jazz Band

Reunion Jazz Band

REUNION JAZZ BAND

De Reunion Jazz Band is opgericht in 1966, oorspronkelijk uit allemaal ex-leden van de Dutch Swing College Band. In de loop der jaren hebben allerlei wisselingen plaats gevonden, maar het orkest bestaat nog steeds en speelt Blues en Oude stijl. Het orkest heeft door de hele wereld opgetreden en belandt op donderdag 23 oktober in de Regentenkamer. Frits Kaatee zal Dim Kesber vervangen.
Jazz
Vrijdag
24 oktober 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Robert Rook

Robert Rook

CD PRESENTATIE 'MOMENTUM' DOOR HET ROBERT ROOK TRIO

Het Robert Rook trio maakt moderne jazz met wortels in de rijke traditie van zijn voorgangers. De muziek is vol interactie en ontwikkelt zich in lange improvisatorische golven.
Over de nieuwe CD Momentum: “Robert Rook is een jazzpianist die de aandacht van de luisteraar onmiddellijk naar zich toe trekt door de intensiteit van zijn spel: een intrigerende ontmoeting tussen drama en poëzie. Indringende verkenning getemperd door zachtheid en tederheid. Muzikale intelligentie gekoppeld aan een heldere verbeelding. Op deze nieuwe trio CD, Momentum, is dit allemaal aanwezig. Een persoonlijke touch wordt gecombineerd met de doordachte, gevoelige en swingende begeleiding van bas en drums, culminerend in een prachtige eenheid.”

Robert Rook (piano),
Bart van Helsdingen (drums),
Thomas Winther Andersen (bas)
Jazz/Pop
Zaterdag
25 oktober 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
SÁRA HÉLÈNE

SÁRA HÉLÈNE

SÁRA HÉLÈNE CD-RELEASE

Hongaars-Nederlandse zangeres Sára Hélène Bori presenteert haar debuut album ‘Fragments’. Zachte vocals met een jazzy, groovy begeleiding door

Saman Krielaart (piano),
Dávid Szedlár (basgitaar),
Áron Nyirő (drums).
Jazz
Zondag
26 oktober 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Pablo Martinez Flamenco

Pablo Martinez Flamenco

Pablo Martinez Flamenco

Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band is een nieuw muzikaal project, ontstaan in 2013 op het Conservatorium van Amsterdam. De vijf leden, waarvan vier afkomstig uit Spanje, deelden hun muzikale interesses met band-leider en veelzijdige Spaanse musicus Pablo Martínez. Een deskundige van de flamenco traditie. Ondanks zijn nog korte muzikale carrière, werkte Martinez samen met Jorge Pardo. Jeff Heijne, Nederlands opkomend jong talent binnen de flamenco-gitaar, zorgt voor een jeugdige en frisse bijdrage, aangevuld door saxofonist Lluc Casares, een gerenommeerd jazzman in de Catalaanse muziek scene. Deze band is een prachtige kruisbestuiving van Flamenco en Jazz, die met zijn temperamentvolle composities er in slaagt het publiek te prikkelen!

Introductiefilm: https://www.youtube.com/watch?v=LDluQ7xbg0g&feature=player_embedded

Pablo Martínez · trombone, cante and cajón
Lluc Casares · tenor saxophone and flute
Jeff Heijne · flamenco guitar
Joan Comaposada · electric bass
Joan Terol · drums

Price: Second prize in the Keep An Eye International Jazz Award 2013 semifinal.
Reviews: “I dig it! I really like this project. These guys are doing a great job to the art of flamenco.” Jorge Pardo, flamenco-jazz musician

Onderscheidend en overtuigend! Goede zanger - Jury of the Keep An Eye International Jazz Award 2013: Mijke Loeven, Juan Martínez, Joris Roelofs and Marc van Roon.
Jazz
Donderdag
30 oktober 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
Regentenkamer Combo

Regentenkamer Combo

COOKIN’ JAZZ

Regentenkamer Combo, Indische maaltijd (€10.00), reserveren gewenst.
Jazz
Donderdag
30 oktober 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Marnix Busstra Band

Marnix Busstra Band

MARNIX BUSSTRA BAND

De muzikale stijl van deze bezetting is een vervolg op de stijl van het Mike Mainieri/Marnix Busstra Quartet: lyrische, veelzijdige jazz die draait om het intieme samenspel van de vier muzikanten. De composities zijn soms melodieus en intiem, dan weer uitbundig en humoristisch, dan weer emotioneel en geladen. Ondanks de grote instrumentale vaardigheid van de muzikanten is het samenspel nooit gericht op uiterlijk technisch vertoon, maar altijd op het streven naar magie in de muziek. Het debuutalbum van de band, 'Sync Dreams', is gereleased bij het label BuzzMusic Records in 2013 en ontving in binnen- en buitenland fantastische recensies.

Marnix Busstra (gitaar, composities),
Rembrandt Frerichs (piano),
Arnold Dooyeweerd (contrabas),
Pieter Bast (drums).

www.marnixbusstraband.nl

Vrijdag
31 oktober 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
basily-boys

basily-boys

BASILY BOYS

De carrière van The Basily Boys heeft de laatste tijd een enorme vlucht genomen. Al jarenlang zijn de Sinti neven een hot item in het circuit en stonden ze met hun opzwepende Gipsy sound op menig nationaal en internationaal podium. Basily staat bekend om haar eigen interpretatie van instrumentale gipsy jazz.

Tucsi Basily (viool),
Popy Basily (solo gitaar),
Gino Basily (gitaar),
Zonzo Basily (gitaar).

November 2014

Vocaal
Zaterdag
1 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Marina Zettl

Marina Zettl

MARINA ZETTL: WATCH HER BURN OP DE NEDERLANDSE PODIA

Na een eerste succesvolle tour in januari 2013 en een vervolgtour in november vorig jaar komt de Oostenrijkse zangeres Marina Zettl in november terug naar Nederland voor een aantal nieuwe shows. Met haar laatste album “Watch Me Burn” (uitgebracht door de Nederlandse platenmaatschappij Coast to Coast) wil Marina, beïnvloed door jazz en moderne songwriting, een nieuwe en frisse muzikale stijl brengen die door de muziek critici ook wel aangeduid wordt als ‘non-conformistische pop’. De ideeën en teksten van de songs komen voort uit zeer persoonlijke ervaringen van de afgelopen jaren, van zowel muzikale als interpersoonlijke aard. Dit is ook duidelijk te horen op het nieuwe album, waarvoor het gevestigde songwriter team Marina Zettl & gitarist Thomas Mauerhofer zich liet versterken met de Hamburgse producer Jan-Philipp Kelber.

Marina Zettl (zang),
Thomas Mauerhofer (acoustisch, electrisch en 8-string gitaar),
Jörg Haberl (drums en backing vocals).
Latin
Zondag
2 november 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
CONCEPTO – D

CONCEPTO – D

CONCEPTO – D

Concepto-D biedt u een repertoire aan bestaande uit eigen composities en arrangementen van Jesus Hernandez verweven in een mix van jazz improvisaties, Cubaanse Son en andere Caraïbische stijlen. Mooie melodieën en de warme stem van de van oorsprong Cubaanse zangeres Delia Gonzalez ondersteund door het gezelschap bestaande uit Jesus Hernandez (bas, gitaar, arrangementen) bekend van de Buena Vista Social Club, Robin van Geerke (piano) en Enrique Firpi (drums). Trompettist Ruud Breuls van Nederlandse bodem en saxofonist Lazaro Barrizonte uit Spanje speelden prachtige improvisaties op de CD die eerdaags uitkomt.

Jesus Hernandez (Bas,gitaar/arrangementen),
Delia Gonzalez (zang),
Robin van Geerke (piano),
Enrique Firpi (Drums).
Jazz
Donderdag
6 november 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
Haagse JazzSchool

Haagse JazzSchool

COOKIN’ JAZZ

HAAGSE JAZZSCHOOL, Indische Maaltijd (€10.00), reserveren gewenst
Jazz
Donderdag
6 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Traeben

Traeben

TRÆBEN’S NIEUWE CD. JAZZ MET RAUW ROCKRANDJE

OP 6 NOVEMBER IS TRÆBEN TE GAST IN DE REGENTENKAMER OM HUN DERDE CD_LOOKING AT THE STORM_ TE PRESENTEREN. DE HALF DEENSE HALF NEDERLANDSE BAND ZET MET DIT ALBUM EEN STEVIG GELUID NEER MET INVLOEDEN UIT DE ROCKMUZIEK.

Voor de band is het optreden in De Regentenkamer een soort thuiskomst:
Drie van de leden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zijn sinds hun studietijd graag geziene gasten in de Haagse jazz wereld, bovendien is gitarist Jens Larsen inmiddels als gitaardocent verbonden aan het conservatorium waar hij zelf studeerde. Gezien hun eerdere succesvolle optredens in De Regentenkamer en hun zeer positief ontvangen cd presentatie in LantarenVenster in september belooft het optreden van Træben een mooi concert op te leveren.

Aan muzikale inspiratie ontbreekt het niet bij Træben. Sinds hun oprichting in 2007 brengen ze nu hun derde cd uit en _Looking At The Storm_ is geen herhaling van zetten. Waar de sound van de vorige cd’s nog dicht bij de hedendaagse jazz lag, heeft de band een flinke koerswijziging gemaakt. Het gebruik van gitaar met distortion en stevige riffs als onderdeel van de composities geven een rockachtig randje aan de muziek, die daardoor veel rauwer klinkt dan voorheen.

Gitarist Jens Larsen: “Wij haalden onze inspiratie voor deze cd zowel uit de jazz traditie als van bands als Radiohead de Raconteurs of Knower. Ik denk dat we hierdoor nog meer persoonlijkheid gekregen hebben. Ik denk dat we vooral hierdoor met Træben een eigen plek binnen de Europese jazz hebben weten te verwerven.

Dat de band zo’n enorme ontwikkeling heeft kunnen doormaken is mede te danken aan de, voor jazz begrippen succesvolle periode die op het uitbrengen van de vorige cd _Push_ volgde. Zo speelden ze een tour in Canada, de hele Benelux en speelden ze verscheidene malen in Denemarken, waaronder op Kopenhagen Jazz Festival. Bassist Olaf Meijer: “Op het podium komen toch pas alle ideeën over hoe de muziek moet klinken echt samen, dus zo veel spelen is dan eigenlijk ook noodzakelijk om ook verder te kunnen komen”

Reacties uit de pers:

_"Melodies as clear as a sunrise and a playfulness that floats through
all the pieces."_* * * * (JAZZISM)

_"This is a band really stretching out to be more than just another
European jazz ensemble."_ (JazzWrap)

Søren Ballegaard (saxofoon),
Jens Larsen (gitaar),
Olaf Meijer (contrabas),
Haye Jellema (drums)

www.traeben.com
Jazz
Vrijdag
7 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Joris Teepe

Joris Teepe

JORIS TEEPE

Joris Teepe Trio,
met
Miguel Martinez (sax) & Matt Wilson (drums) en Joris Teepe (contrabas).

Joris Teepe speelt al vele jaren samen met de New Yorkse drummer Matt Wilson. Ze speelden voor het eerst samen in 1992, dus dan is alweer 22 jaar geleden.Matt Wilson is ook bekend van zijn werk met Dewey Redman, Charlie Haden's Liberation Orchestra, Dena DeRose Trio en nog veel meer.De Hagenaar Joris Teepe woont sinds 1992 in New York en heeft naast vele CD's als begeleider nu ook zijn 11e CD uitgebracht als bandleider.Miguel Martinez is bekend van het trio met John Engels en van het New Cool Collective.
Tango
Zondag
9 november 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00

ORCHESTRA TIPICA DEL MOSA

Het repertoire van OT Del Mosa laat de diversiteit en de rijke geschiedenis van de Argentijnse tango horen. Bekende stukken uit de jaren '40 of eerder, zoals de wals Corazon de Oro maar ook gezongen tango's worden gespeeld in de stijl van de grote (dans-) orkesten uit deze gouden periode. Uit de jaren '50 stammen meer complexe tango's en arrangementen zoals Che Bandoneon. In de jaren '60 schreef Astor Piazzolla opmerkelijke composities waarvan Del Mosa bewerkingen speelt en ook de hedendaagse tango ontbreekt niet. U hoort onder meer El Corte van Carel Kraayenhof en een aantal composities van Gerard van Duinen, zoals Maca. 1e prijs Tango Music Award 2010.

Zang: Lia De Ruiter.
Bandoneón: Bernie Komduur, Caspar Van Den Bogaert.
Accordeon: Patricia Van Den Dungen.
Piano: René Nanninga.
Contrabas: Joke Ten Haaf.
Viool: Marchien Prins, Elly Bal, Joyce Kuyters, Yvonne De Jong, Arjen Van Meijgaard, Marileen Loopik.
Altviool: Sita Van Der Meulen, Hens Haeck.
Cello: Annelies Van Gent.
Orkestleider/ Arrangeur: Gerard Van Duinen
Jazz
Donderdag
13 november 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
Margreet Groenendijk

Margreet Groenendijk

COOKIN’ JAZZ

Margreet Groenendijk, Indische Maaltijd (€10.00), reserveren gewenst
Opening expo
Donderdag
13 november 2014
19.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree

OPENING KUNST SOLO EXPOSITIE VASILY TRYNDYK “MUZIEK”

In zijn schilderkunstig oeuvre maakt Vasily Tryndyk een heel eigen combinatie van moderne technieken en die van traditionele kleurmengingen. Tryndyk onderscheidt zich als kunstenaar onder meer door de wijze waarop hij het visueel waarneembare naar zijn eigen perspectief een geheel nieuwe verschijningsvorm en dimensie geeft. Hij verlaat de wereld zoals hij die in zijn omgeving ervaart in een ontwapenend artistiek idioom.
Jazz
Donderdag
13 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 15.00
The Reeds

The Reeds

THE REEDS

The Reeds is een saxofoon-kwintet met ritmesectie, een big band zonder koper, vijf muzikale stuntvliegers gezeten in een snelle en wendbare ritmesectie. De saxofonisten (2 alten, 2 tenoren en een bariton) zijn uitstekende teamspelers en uitmuntende solisten. Sinds 2007 vormen zij samen dit dreamteam. Individueel deelden zij het podium met collega’s als George Coleman, Teddy Edwards, Scott Hamilton, Lee Konitz, Lew Tabackin en Ronnie Cuber. Daarnaast spelen enkelen van hen in het Jazz Orch. of the Concertgebouw. The Reeds laat zich inspireren door de bop uit de 50er en 60er jaren en plaatst vanuit die traditie de muziek in een eigentijds daglicht.

Marco Kegel, Jan Smit (alt saxofoon),
Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen (tenorsaxofoon),
Rik van den Bergh (baritonsaxofoon),
Erik Doelman (piano),
TBA (contrabas),
Gijs Dijkuizen (drums).
Wereldmuziek
Vrijdag
14 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Grupo Não Me Toques

Grupo Não Me Toques

GRUPO NAO ME TOQUES

Grupo Não Me Toques speelt Braziliaanse Choro een geraffineerde instrumentale stijl met Sambaritmes, waarin fluit en mandoline de melodie spelen. Naast choromuziek speelt Grupo Não Me Toques Griekse dans- en Balkan Feestmuziek: opzwepende Macedonische bruiloftsliederen, Hongaarse Csardas en Bulgaarse Romaliederen, waarin de virtuoze viool de hoofdrol speelt.

Famke van Daalen: dwarsfluit
Reinier Veldman: percussie
Maarten Bannink: mandoline, contrabas
Lukas Veldman: gitaar
Garoun Bannink: viool, percussie
Jazz
Zondag
16 november 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Ineke Vandoorn & Marc van Vugt

Ineke Vandoorn & Marc van Vugt

WHITE

Edisonwinnaars Ineke Vandoorn en Marc van Vugt staan in Nederland al jaren bekend als een duo dat steeds weer verrast in de intimiteit van kleinere bezettingen (duo, trio of kwartet) of in originele en verrassende crossover projecten als met het Nederlands Kamerkoor en Het Metropole Orkest. Telkens vindt het duo het begrip jazz opnieuw uit, waarbij fantasie, technische vaardigheden en de wil om het beste te verenigen garant staan voor het oergevoel: de emotie. Muziek die lang in je hoofd blijft nazingen. Hun samenwerking beschrijft de pers als plezierig onvoorspelbaar en de muziekaal als avontuurlijk.

Ineke Vandoorn (zang, piano),
Marc van Vugt (gitaar).
Jazz
Donderdag
20 november 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
smooch

smooch

COOKIN’ JAZZ

SMOOCH, Indische Maaltijd (€10.00), reserveren gewenst
Jazz
Donderdag
20 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00

ERAN HAR EVEN TRIO

Gitarist Eran Har Even (Israël) heeft sinds zijn komst naar Nederland in 2006 gespeeld met de groten van de lokale en internationale jazz scene, waaronder Jasper Blom en Martijn van Iterson. Momenteel toert Eran als leider/co-leider met o.a. Indie jazz-rock band “Little Known Facts”, de geraffineerde singer-song writer met big jazz invloeden duo “EvenSanne” en de “Eran Har Even Trio”, waarin Eran voor het eerst optreedt als bandleider, componist en arrangeur.
Jazz
Vrijdag
21 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00

TRACIN' TRACY

Tracin' Tracy speelt jazz uit de onderbuik: eigen nummers geïnspireerd op de souljazz en jazz-funk zoals die eind jaren '60 en begin jaren '70 ontstond in de jazzclubs in New York waar ook gedanst mocht worden. Jazz vol energie waarin het ritme en de groove centraal staan maar waarin ook wordt geïmproviseerd door de solisten. De Amerikaanse saxofonist Zane Massey zorgt daarin voor de onvervalste New York-funk en de composities van gitarist Jasper Kuper maken het de luisteraar moeilijk om stil te blijven zitten.

Zane Massey (sax),
Jasper Kuper (gitaar),
Sander Koole (bas),
Dennis Nederhof (drums).
Tango
Zondag
23 november 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
WIM WARMAN

WIM WARMAN

WIM WARMAN

Wim Warman ontwikkelde na het Rotterdams Conservatorium zijn pianospel in verschillende genres (jazz, pop, latin, fusion). Hij werkte samen met tal van beroemdheden en was de pianist van het wereldberoemde tango orkest ‘Sexteto Canyengue’, opgericht door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof, waarmee hij de wereld rondtoerde. In '99 verliet hij de groep om zijn eigen muzikale weg verder in te slaan. Sindsdien werkt Wim aan een nieuwe eigen stijl: een mix van jazz, latin, fusion en Argentijnse Tango, waarbij ook een knipoog naar klassiek wordt gegeven en schrijft hij eigen composities. Wim heeft aan de hand hiervan diverse Cd's gemaakt, waaronder 2 soloalbums: “Cuando la luz aparece” en “Brisa”.
Jazz
Donderdag
27 november 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
Q5

Q5

COOKIN’ JAZZ

Q 5, Indische maaltijd (€10.00), reserveren gewenst.
Jazz
Donderdag
27 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
trio tarenskeen

trio tarenskeen

OLAF TARENSKEEN TRIO MET GASTSOLIST: EEF VAN BREEN

“Counterpoint and Sentiment”. Sentiment, Melancholie en Groove in een programma met composities van Oregon, Ralph Towner en Tarenskeen.

Olaf Tarenskeen (akoestisch- en elektrische gitaar),
gastsolist:
Eef v Breen (trompet),
Erik Robaard (bas),
Joan Terol (drums).
Tango
Vrijdag
28 november 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
tangoextremo

tangoextremo

TRIO TANGO EXTREMO

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk' te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. Het repertoire van de groep is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’.

Tanya Schaap, viool,
Rob van Kreeveld piano,
Sandor Kem, contrabas.
Klassiek
Zondag
30 november 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Leonie Roessler

Leonie Roessler

The Space in Between

Music for Voice, Piano, and Environmental Sounds;
Blurring the line between the outside world and the concert hall, Transporting the listener to a space in between.

Voice: Veronique van der Meijden
Piano: Maia Francisco
Composition, Field Recording, and Electronics: Leonie Roessler