PROGRAMMA

Zaal open: 30 minuten voor aanvang. Studenten en houders van de Ooievaarspas ontvangen 50% korting op de toegangsprijs.
Bar open tijdens en na de voorstelling. De zaterdagvoorstelling kunt u combineren met een Indische maaltijd. Wilt u hiervoor tijdig reserveren op 070-3658612 (wo t/m vr van 12.00 - 17.00 uur). Als u per email op de hoogte gehouden wilt worden kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws: Zomerstop Regentenkamer

April 2014

Jazz
Donderdag
24 april 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Harumi

Harumi

TRIBUTE TO FRANS ELSEN # 7

De Japanse pianiste Harumi Oka kwam na haar studie in Wenen naar Nederland. In de jaren 96 ontmoetten Birgitte Lyregaard en Harumi elkaar voor het eerst in de Regentenkamer in de Laan van Meerdervoort. Vanavond komt Birgitte voor dit speciale concert uit Kopenhagen. Sinds de winter 2011 is Harumi onder de naam "H3 en de Hilster" een samenwerking gestart met Henri de Vries, Henriet van Rossum en Rene de Hilster, een trio dat jarenlang zonder pianist werkte. Gezamenlijk exploreren zij de muziek van o.a. Wayne Shorter, Joe Henderson, John Coltrane en treden daarmee met enige regelmaat op.
Gipsy jazz
Vrijdag
25 april 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Basily Gipsy Band

Basily Gipsy Band

SPECIAL GIPSY NIGHT MET BASILY GIPSY BAND MET GUEST NOA EYL EN ZONZO BASILY

Special Gipsy Night met Basily Gipsy Band met guest Noa Eyl en Zonzo Basily.Op deze avond wordt traditionele zigeuner muziek gespeeld die vervolgd in gipsy jazz en met de gipsy Kings nummer word het feest helemaal compleet.

Popy Basily (Solo Gitaar),
Tucsi Basily (viool),
Gino Basily (gitaar),
Zonzo Basily (gitaar),
Special guest Noa Eyl (viool) en Zonzo Basily van de Basily Boys!

Mei 2014

Jazz
Donderdag
1 mei 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
Alex Milo

Alex Milo

COOKIN’ JAZZ

JAZZSCHOOL DEN HAAG, Alex Milo, Indische maaltijd (10.00), reserveren gewenst
Jazz
Donderdag
1 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Joep

Joep

JOEP VAN WEERT QUINTET

Joep van Weert is gezegend met een soepele, warme stem waarmee hij de luisteraar meteen in een goede stemming brengt. Met de tekst als middelpunt, pakt hij je vast en neemt hij je mee door swingende stukken en comfortabele doch emotionele ballads. Joep van Weert is student aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle in juni studeert hij af. Vanavond zal hij een deel van zijn eindexamenprogramma ten gehore brengen.

Joep van Weert (zang),
Kees Krabben (sax),
Vadim Neef (gitaar),
Tony Hoyting (piano),
Arthur Buitelaar (contrabas),
Jesse Vroom (drums).
Jazz
Vrijdag
2 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Rob van Kreeveld

Rob van Kreeveld

ROB VAN KREEVELD KWARTET

Vier rasmuzikanten spelen vanavond jazz met latin invloeden en eigen arrangementen.

Rob Van Kreeveld (piano),
Uli Glassman (contrabas),
Frits Landesbergen (drums),
Jeroen de Rijk (percussie).
Jazz
Zaterdag
3 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Ondrej Stveracek

Ondrej Stveracek

ONDREJ STVERACEK-UDO VAN BOVEN KWARTET

De samenwerking tussen de Praagse tenorsaxofonist Ondrej Stveracek en Haagse pianist Udo van Boven kwam zo'n tien jaar geleden tot stand tijdens een project van Udo van Boven in de rol van dirigent/arrangeur van een jazzkwintet met strijkorkest van het conservatorium van Ostrava (Tsjechië). Sindsdien zijn de twee halfjaarlijks op tournee in Tsjechië en Nederland in wisselende samenstellingen.

Ondrej Stveracek (tenor),
Udo van Boven (piano),
Alex Milo (contrabas),
Ben Schröder (drums)
Jazz
Donderdag
8 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Alessandro Bianchi

Alessandro Bianchi

ERIK DOELMAN

Als een van de eerste van veel buitengewone zg. piano-stylisten in zijn tijd is Thelonious Monk algemeen erkend als, behorend samen met Gillespie en Parker, een van de drie grote uitvinders van de bebop. Net als Dizzy is “T” berucht om zijn werkelijke of gefantaseerde egocentrisme. Hij is bekend als componist van originele, nogal lyrische melodieën, die in tegenstelling staan tot de meer gebruikelijke manier van het opbouwen hiervan vanuit de akkoordenstructuur van de jazz-standard.

Alessandro Bianchi (tenor),
Erik Doelman (piano),
Steve Zwanink (bas),
Robbert-Jan van Straalen (drums).
Jazz
Vrijdag
9 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Thaïsa Olivia

Thaïsa Olivia

THAÏSA OLIVIA QUARTET

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde zangeres en songwriter met een warm, eigen geluid en een bijzondere flair en presentatie. Haar achtergrond is kleurrijk en veelzijdig. Haar optredens evenzo. Mooi eigen jazzy werk en uiteenlopende bewerkte jazz-standards wisselen elkaar af. Van swingend en sophisticated tot zinnelijk en bezinnend en altijd met bezieling en overtuiging gebracht. Haar album 'Let go' kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland.
Na drie jaar langs de Duitse theaters te hebben getoerd, als een van 'drie leading ladies' van het daar bekende close harmony trio 'The Croonettes', is Thaïsa nu weer terug in Nederland om zich weer volledig op haar eigen jazz kwartet richten, met regelmatige uitstapjes naar het buitenland en vooral New York, alwaar zij onlangs veelbelovend vocaal debuteerde op diverse jazzpodia.
Met haar jazz kwartet vertolkt Thaïsa zorgvuldig uitgekozen stukken uit het American Songbook met veel gevoel voor lyriek en expressiviteit, waardoor bekende en minder bekende songs een geheel eigen interpretatie krijgen. Sinds enige tijd heeft Thaïsa zich ook toegelegd op het componeren van eigen werk met originele teksten en arrangementen, wat het komende seizoen een groot deel van het repertoire zal vormen. Ze wordt bijgestaan door drie uitstekende muzikanten, die elk hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

Thaïsa Olivia (zang),
Christian Doepke (piano),
Sven Schuster (bas),
Joost Kesselaar (drums).

Donderdag
15 mei 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree

COOKIN’ JAZZ

Regentenkamer Combo, Indische maaltijd (10.00), reserveren gewenst
Jazz
Donderdag
15 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Gary Kavanagh Quintet

Gary Kavanagh Quintet

THE MUSIC OF GIGI GRYCE

Dit is een nieuw quartet gevormd door oude vrienden en collega's sinds 25 jaar. Ze gaan de muziek spelen van de betrekkelijk onbekende altist Gigi Gryce. Stukken als Stupendous-Lee, Social Call, Nica's Tempo en het waarschijnlijk meest bekendste Minority staan op het repertoire, dat geheel uit de composities van Gryce zal bestaan. Gigi Gryce speelde o.a. met Thelonious Monk, Oscar Pettiford, Stan Getz, Art Farmer en Donald Byrd.

Gary Kavanagh (trompet),
Simon Rigter (tenor),
Udo van Boven (piano),
Alex Milo (bas),
Willem Romers (drums).
Balkan
Vrijdag
16 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Sintiromarus

Sintiromarus

SINTIROMARUS “IMPRESSIONS OF GIPSY LIFE”

Beleef door muziek en verhaal het leven van de Sinti en Roma. Sintiromarus verwekt sensatie met hun muziek vol vuur, passie en hartstocht. Primas Blichta Hoopman, sintezza van origine, schrijft sinds kort haar eigen composities voor Sintiromarus waarin zij als vrouwelijke primas laat zien en horen dat de zigeunermuziek de wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel.

Blichta Hoopman (viool),
Cristi Tanasa (viool),
Stanislav Mitrovic (klarinet, saxofoon, zang),
Andor Horvath (contrabas),
Bokkie Vink (cimbaal).
Jazz
Donderdag
22 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Vliet/Hagen/Plomp

Vliet/Hagen/Plomp

TRIBUTE TO FRANS ELSEN # 8

Van Vliet/Hagen/Plomp is een trio met zang, piano, gitaar en bas. Axel Hagen en Sanna van Vliet kennen elkaar ruim 20 jaar en zij raakten onlangs enthousiast over een nieuw trio zonder drums. De bassist is de geweldige Johan Plomp. Uitgangspunt is om mooie en swingende stukken te spelen met interactie, speelplezier en liefde voor jazz. Tribute to Frans Elsen: Axel en Sanna kenden Frans Elsen allebei goed. Axel speelde o.a. lang met Frans in de "oude" Regentenkamer en Sanna had jaren les van Frans op het conservatorium in Den Haag. Frans was voor haar een muzikaal mentor en grote inspirator. Zij hebben in 2006 een CD opgenomen met de titel "As Long As There's Music". Op deze avond zullen zij tevens een aantal stukken spelen die hen om meerdere redenen aan Frans doen denken.

Sanna Van Vliet (zang, piano),
Axel Hagen (gitaar),
Johan Plomp (bas).
Tango
Vrijdag
23 mei 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
tangoextremo

tangoextremo

TANGO EXTREMO

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst ‘opmerkelijk' te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland geconcerteerd, maar ook het buitenland heeft al verscheidende malen met dit ensemble kennis mogen maken. Opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit ensemble. De bezetting is niet geheel gebruikelijk, maar bleek mettertijd veel muzikale mogelijkheden met zich mee te brengen. De klank van het orkest is daardoor ook uniek. In het seizoen 2013/2014 zal de groep internationaal te zien zijn in Letland, Litouwen, UK en opnieuw in Duitsland en Zwitserland. Verder is Tango Extremo dit seizoen met de lange theatertournee ‘Maestros’ te zien in de Nederlandse theaters.

Tanya Schaap (viool en artistiek leider),
Ben van den Dungen (sopraan saxofoon),
Oleg Fateev (bayan),
Rob van Kreeveld (piano),
Marc van Rooij (contrabas).
Klassiek/Pop/Jazz
Zaterdag
24 mei 2014
11.00 - 14.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree
Olaf Tarenskeen

Olaf Tarenskeen

OLAF TARENSKEEN

VOORSPEELMIDDAG. Op 24 mei vindt er wederom in de regentenkamer een leerlingen presentatie plaats van het Haagse docentencollectief HMC. Zij zullen in kleine- en grotere ensemblevorm al dan niet samen met docenten hun kunsten ten gehore brengen. Alle voorbereidingen hebben plaatsgevonden in een omgeving van docenten /musici en andere leerlingen familie /ouders. Uiteindelijk aan het oog en oor zichtbaar is het ongedwongen en intensief spel van diverse muziek genres klassiek pop en jazz.
Jazz
Zondag
25 mei 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Caixa Cubo Trio

Caixa Cubo Trio

Caixa Cubo (album release)

Caixa Cubo Trio (Sao Paulo, Brazil) performs a special concert at the Regentekamer to release their new album "Misturada", in a tribute to some of the greatest Brazilian musicians of all times. With Henrique Gomide (piano), João Gabriel Fideles (drums), Noa Stroeter (bass) and special guests.

CD release " Misturada"
Brazilian jazz
Caixa Cubo Trio

Henrique Gomide - piano,
Joao Fideles - drums,
Noa Stroeter - bass

Juni 2014

Wereldmuziek
Zondag
1 juni 2014
16.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Ino-Kruysen

Ino-Kruysen

INO KRUYSEN

De Haagse zangeres Ino Kruysen interpreteert op een bijzonder indrukwekkende wijze liederen uit Latijns-Amerika. Begeleid door haar companen, o.a. gitarist/componist Miguelángel Clerc Parada en percussionist Joshua Samson zingt ze vol vuur en emotie de tranen in de ogen van de luisteraars.

Ino Kruysen (zang),
Miguelángel Clerc Parada (gitarist/componist),
Joshua Samson (percussionist).

Donderdag
5 juni 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree

COOKIN’ JAZZ

SATURDAY MORNING, Indische maaltijd (10.00), reserveren gewenst
Jazz
Donderdag
5 juni 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Michael Varekamp

Michael Varekamp

MILES! VITOBROTHERS FEAT. Met o.a. MICHAEL VAREKAMP & BEN VD DUNGEN

Trompettist Miles Davis was een muzikaal genie dat zijn weerga in de jazzgeschiedenis niet kent. Er wordt in dit programma gebruik gemaakt van tijdloos jazzrepertoire van de ‘Prince of Darkness’ zoals So What, Footprints en Blue in Green, visueel ondersteund door fragmenten uit filmklassiekers zoals Ascenseur pour l’echafaud, Once Upon A time In The West en 2001 A Space Odyssee. Een betoverend geheel, vol passie en muzikaal avontuur! MILES! Bestaat uit de top van de Nederlandse jazzscene met o.a.

Michael Varekamp (trompet/effects),
Ben van den Dungen (saxofoons),
Wiboud Burkens (Michael Franti, Roy Hargrove) (toetsen/composities),
Harry Emmery (contrabas),
Eric Hoeke (drums/samples),
Job Geheniau (VJ).
Jazz
Vrijdag
6 juni 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 12.00
DENISE JANNAH

DENISE JANNAH

DIM KESBER IN MEMORIAM – QUINTET – SPECIALE GAST DENISE JANNAH

Op 6 juni 2013 moesten we afscheid nemen van DIM KESBER. Zijn muziek leeft echter voort en houden we in ere. Op 6 juni 2014 spelen zijn vrienden die tot het laatst zeer betrokken waren bij het ziekbed en overlijden van Dim.

Frits Kaatee (saxen en klarinet),
Michiel Münninghoff (piano),
Vincent Koning (gitaar),
Noah Nicoll (contrabas),
Barry Olthof (slagwerk),
speciale gast: Denise Jannah (zang)
Jazz
Donderdag
19 juni 2014
18.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
Vrij entree

COOKIN’ JAZZ

Regentenkamer Combo, Indische maaltijd (10.00), reserveren gewenst
Jazz
Donderdag
19 juni 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00

MARCO SANTOS ODE PORTRAIT

De Portugese drummer en componist Marco Santos studeerde aan conservatoria in Lissabon, Den Haag en Rotterdam. In de Regentenkamer presenteert de 32- jarige muzikant zijn sfeervolle debuut Ode Portrait. Een kleurrijk portret van intense schoonheid dat bol staat van variatie en mystiek. Santos neemt je mee op een aangrijpend en emotioneel avontuur dat van de eerste tot de laatste seconde boeit.

Laurens Hoppe (piano),
Rui Silva (gitaar),
Boris Oud (bas).
Jazz
Donderdag
26 juni 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00

TRIBUTE TO FRANS ELSEN # 8

Het Jazz Quartet: om, wat betreft de eerstgenoemde musici, de linernotes van Frans Elsen’s lp "Beboppin" (limetree), te citeren "Vinden wij dat de kwaliteit en het muzikale vakmanschap zo voor zich zelf spreken, dat een verdere hoestekst overbodig is. " Van Bob Wijnen kunnen we zeggen, dat hij een veel gevraagde en zeer gewaardeerde pianist is. Wij zijn blij deze groep voor het laatste concert voor de zomervakantie, te hebben kunnen contracteren.

Ferdinand Povel (tenorsax),
Bob Wijnen (piano),
Victor Kaihatu (bas),
Broer Pronk (slagwerk).

Afsluiten zomerseizoen. iedereen welkom voor de nazit. geef even door of we op je kunnen rekenen.

September 2014

Jazz
Donderdag
25 september 2014
20.00 uur
Cort Heyligersstraat 4
Den Haag
€ 10.00
Marnix Busstra Band

Marnix Busstra Band

Marnix Busstra Band / CD presentatie

Rembrandt Frerichs (piano)
Arnold Dooyeweerd (contrabas)
Pieter Bast (drums)
Marnix Busstra (gitaar, compositities)